“M’encanten les comèdies romàntiques perquè són com la vida real”

Avui s’estrena “Barcelona Nit d’Estiu” als cinemes. La pel·lícula romàntica està dirigida per Dani de la Orden, un jove director que té una llarga trajectòria, no únicament al cinema, sinó també al món de la publicitat. En aquest llargmetratge, de la Orden, acompanyat per la banda sonora de Joan Dausà, ha dirigit bigactors de la talla d’Àlex Monner, Luís Fernández, Alba Ribas, Daniel Brühl, Jan Cornet, Miki Esparbé o Bárbara Santa Cruz, entre molts d’altres. El film explica 6 històries d’amor que succeeixen la nit del 18 d’agost de 2012, quan el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona.

  • Com se’t va ocórrer escriure una pel·lícula romàntica?

És un gènere que sempre m’ha agradat. Sóc molt “moñas” i m’encanten les comèdies romàntiques, potser perquè les situacions són molt properes o semblants a la nostra vida real.

  • Que té ‘Barcelona Nit d’Estiu’ que no tinguin la resta de comèdies romàntiques?

Sincerament, no aporta cap novetat en especial al gènere. Es una pel·lícula sense pretensions i molt petitona. Només he intentat que el públic passi una bona estona, rigui i s’emocioni. Espero haver-ho aconseguit! Potser, el que podem dir és que aquest cop la comèdia no passa als llocs típics com Nova York, Paris o Londres, aquest cop passa a casa, a la nostra ciutat.

bne_poster

  • Com vas aconseguir reunir a tots aquests grans actors?

Alguns eren coneguts d’algun curtmetratge, altres amics i, la resta, doncs per la via tradicional.

  • Per què vas decidir fer un tour per Catalunya i no fer una estrena convencional?

Volíem acompanyar la “peli” abans de deixar-la sola a la cartellera. Hi ha pel·lícules molt més grans que la nostra i grans produccions amb molta promoció que se la menjarien en patates. Voliem que la promoció fos diferent, apropar la “peli” al públic, amb l’equip, que coneguessin la gent jove que va rodar-la. A més, em feia molta il·lusió barrejar cinema i un mini-concert perquè és diferent.

21022017_20130723150741323.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

  • Per què vas escollir a Joan Dausà com a autor de la banda sonora?

Bàsicament em flipen les cançons que té. Ja no només el “Jo mai mai”, sinó tota la resta. Va ser un plaer que compongués a mida.

  • Tot passa a Barcelona. És una ciutat romàntica?

És clar que sí! És preciosa, plena de racons per viure grans històries d’amor, plena de bars o locals, per conèixer gent i passar-ho bé.

barcelonanitdestiu201309-2

  • Ets conscient que ‘Barcelona Nit d’Estiu’ pot tenir un èxit impressionant?

No m’ho plantejo ni ho faré mai. El cinema el fas perquè ho sents, necessites explicar una història i lluitaràs per portar-la a la petita gran pantalla. Crec que si treballes pensant en l’èxit, vas 100% equivocat. Primer explica la història que vols, com la sents i com la voldries veure al cinema. Jo he vist la “peli” més de 10 vegades a diferents estrenes de la gira, camuflat entre el públic. Sentir com els espectadors reien o s’emocionaven en algun moment, ja compensa. Si té èxit, o celebrarem al bar amb l’equip, si no en té, doncs anirem al bar igualment i passarem una bona estona…

  • Què tal ha estat treballar amb Andreu Buenafuente?

Molt bé. Vaig rodar 3 dies amb ell per l’espot de la gala dels Premis Gaudí.

  • Algun futur projecte entre mans?

Sí. Però ara hem d’esperar a veure com funciona “Barcelona Nit d’Estiu“. M’encantaria seguir rodant comèdies romàntiques, però tard o d’hora vull començar a fer el que m’ha fet somiar des que era petit: el thriller, el cinema d’acció, la ciència ficció o l’aventura. Aquelles grans històries que et feien desconnectar, emocionar i et portaven a mons únics.

  • N’estic segur que durant el rodatge van pasar milers d’anècdotes. Em podries citar alguna?

És clar. Per rodar algunes escenes de pluja a la finestra, vàrem connectar una mànega amb forats a la meva dutxa, la vàrem treure per la finestra i la vam penjar al balcó. El que va passar és que no vam tallar l’aigua i, això, va provocar que s’inundés la terrassa i que comencés a caure l’aigua al carrer com si fos una cascada. A tot això, van venir els bombers pensant que s’havia trencat una canonada.

Un altre dia ens vàrem quedar sense menjar i no hi havia diners per comprar-ne més. (Recordem que és una “peli” molt low-cost). Així que, un dels productors va agafar les begudes i va decidir anar a un d’aquests supermercats, regentats per estrangers, per canviar-les per frankfurts, Aquella nit vam sopar bé.

Barcelona_nit_d_estiu_Barcelona_noche_de_verano-896953196-large

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s